Gezien in 2013

VDHB SKYHIGH IN THE FUTURE, SEPTEMBER 2013

Vanaf de Truckrace op Zolder zullen wij altijd heel duidelijk zichtbaar zijn, waar we ook in actie zijn, in België maar ook bijvoorbeeld in Engeland, Nederland of Duitsland.

Met onze eigen Beachvlag, hij meet maar liefst 3.45 meter hoog, dus niemand kan meer om VDHB heen.

10|45|random|10|#000000]
10|45|random|10|#000000]

24HOURS @ ZOLDER, 29-31 AUGUSTUS- 1 SEPTEMBER 2013

Beste VDHB leden en volgers van onze werkzaamheden, hierbij een verslagje van ons weekend tijdens de 24 uren.
Het was donderdagavond de avond training voor mij en nog een flink aantal leden.
Vrijdagmiddag zijn we samen gekomen met een aantal leden om onze post op te leuken, en klaar te maken voor een weekendje kamperen langs de baan. We hadden dit jaar een aantal jonge nw gezichten die wilde proeven van het hele race gebeuren, maar ook 2 van onze vrienden uit Engeland, met ook nog eens de voorliefde voor onze AUTOSPORT HELD: Ayrton Senna, Paul en Luke.
Het was met deze mannen een waar genot om samen te werken.
Zaterdagmorgen was er voor iedereen een redelijk uitgebreid ontbijt geregeld, er was zo veel dat er zelfs nog van geluncht kon worden. 
's Avonds hadden wij een Italiaans buffet besteld bij Heuvelland catering uit Partij, op een afstand van meer dan 70 km van het circuit. Maar het eten kwam knap tot heel heet aan, en gezien de reacties van één ieder was het super.
Het werken op zich op post 9 is vrij rustig verlopen, weinig aan de hand, wel een jonge dame die stil viel vroeg zou ik nu geen BENZINE meer hebben! Of een dronken dame om 7 uur 's morgens die om de nek van de PO ( ikke dus) vroeg of ze daar mocht staan, gewoon veel HILARITEIT.

Dan het gebeuren in de paddock, Limoncello proeven van een paar zeer aantrekkelijke dames, of de Carwash op het podium. dan zien jullie ook nog onze razende reporter op 1 van de foto's van Racinglife. 
Kortom we kunnen terugkijken op een zeer gezellige met helaas zwak deelnemers veld weekend. daarom zijn wij als VDHB in 2009 uitgeroepen door de RACB als beste, gezelligste ploeg van België.

Aan iedereen een welgemeend dank jullie wel voor jullie inzet! en slaap nu maar lekker uit na deze lange dagen.

ADAC YOUNGTIMERS @ ZOLDER, 17-18 AUGUSTUS 2013

Post 7 en 8 op het circuit voor de grote velden met deelnemers in de ADAC Youngtimer klasses, altijd gegarandeerd spanning en sensatie. Veel verschillende deelnemers in en rond de grindbak gehad, en een aantal stil gevallen op post 8.
Dit is altijd een weekend om trots op te zijn als organisator, en zou een perfect veld zijn voor een 24 uren!

JENEVERRALLY @ HASSELT, 7 JULI 2013

Met een aantal vrijwilligers van VDHB alweer voor de 5e maal geholpen in Hasselt tijdens de Smeets Jenever rally, daarbij doen wij de gehele afzetting, en aankleding van het kolonel Dusartplein, en nemen wij een behendigheid proef af aan de vrijwillige rallyrijders die dat willen, altijd een hele leuke aangelegenheid om hier onze medewerking aan te geven.

En dan verplaatsen wij ons naar het eindpunt om daar weer op te bouwen en de rallyrijders te ontvangen, met als afsluiting de prijsuitreiking en een goede maaltijd.

50 YEARS @ ZOLDER, 28-30 JUNI 2013

De viering van 50 jaar Circuit Zolder werd uiteindelijk een weekend zonder noemenswaardige incidenten. De zeer uiteenlopende raceklasses maalden hun rondjes af, de ene al wat sneller dan de andere.
Wij zijn toch blij dat we deel uitmaken van de rijke geschiedenis van dit Circuit en hopen op nog vele jaren plezier voor iedereen, zowel op het asfaltlint als ernaast in de paddock.

RALLY @ YPRES, 27-29 JUNI 2013

Met een aantal leden van onze ploeg naar Ieper geweest om daar te gaan assisteren op de Markt als een soort van pitlane marshals.
Dit begint op de donderdagavond met de shakedown, en dan de vrijdag en zaterdag tot laat in de nacht.
Dit is elk jaar een heel leuk uitje voor een klein clubje mensen, die nemen dan ook hun echtgenoten mee, die zich zelf ook uitstekend vermaken in het mooie gezellige Ieper.
2 leden van onze ploeg zitten daar in de organisatie namelijk Bernard en Koen, en we doen dit nu voor het 3e jaar en het is nog steeds een welkom uitje voor autosport liefhebbers zoals wij. Een hele andere wereld, maar toch SUPER.
En de verzorging is ook altijd prima geregeld door de organisatie, B&B wordt betaald voor de Marshals, en 2 maal per dag een warme maaltijd in de school.
En dan nog de nodige frisdrank op de locatie zelf, want het is lang en best wel hard werken op sommige PIEKMOMENTEN.

Hier volgt een kleine impressie van ons weekend aldaar.

SUPERSTARS @ ZOLDER, 21-23 JUNI 2013

Het afgelopen weekend een zeer REGENACHTIG, nat maar ook een spannend weekend gehad op POST6 , de vrijdag onze BOB, NORMAN en toen MARCO net naar huis was een crash van Jan Versluis in de VEKA Ferrari boven op de banden muur.
met dank aan BOBKE de eigenlijke leider van deze ploeg VDHB’ers als fotograaf. waarvan akte.

Zaterdag lekker gekeken en aanwezig geweest op het circuit met de ,,STERREN,, van de Superstars. En dan de zondag met 13 leden van VDHB  inclusief Patrick en Elvira de races met alweer een klapper, helaas voor Elvira ,,here DREAMCAR,, de Chevrolet Camaro in de banden stapel.

Met als topper Laurens van Thoor als 2e rijder van het team van Gianni Morbidelli, die de Audi dus echt de sporen gaf, maar vlak voor de finish de winst na liet aan Gianni, omdat hij voor het hele kampioenschap uitkomt.
Hierbij nog een aantal foto's van het Superstars weekend vanaf post 6. Met dank aan onze razende reporter Mark. Zo zien we op de foto's een stukje van de interventie. En zien we Pa (Norman) geruststellende ,,WIJZE,, woorden spreken tegen de piloot.

Helaas viel het met het bezoek wel flink tegen, daar hadden we veel meer van verwacht, ook het nevenprogramma het Supercar Challenge kon daar geen verandering in brengen terwijl de races uiterst spannend waren.

*** Zie Marco's mooie Mercedes halsketting bij de interventie voor de gecrashte Camaro! ***

DTM @ BRANDS-HATCH, 17-19 MEI 2013

Op vrijdag 17 mei vertrokken wij in alle vroegte om de boot van te halen vanuit Calais voor ons jaarlijks UK uitstapje, kort in de middag kwamen we aan op de Marshals camping op Brands-Hatch, Daar hebben we toen snel onze tentenkamp opgebouwd en ingericht, en zijn er de nodige boodschappen gedaan, om de dagen goed door te kunnen komen. In de namiddag een rondje gewandeld over het circuit wat rondgekeken in de paddock, en de eerste avond heerlijk gegeten en vroeg gaan slapen, want de meeste waren toch wel doodmoe van het reizen, en het was er behoorlijk koud. Zaterdagmorgen ontbeten in het restaurant, dit wordt de marshals aangeboden door het circuit en de organisatie van de UK Marshals. Daarna zijn we naar post gegaan om kennis te maken met onze tijdelijke chief post. Wij stonden verdeeld op de posten 7 (Bottom of Graham Hill bend) en 8 (Down the Cooper straight). Ik zelf stond op post 7 en vandaar had je een perfect zicht op een groot deel van het circuit, mooie races in het bijprogramma van de DTM, waarbij we zelf niet veel te doen hebben gehad. De trainingen van de DTM waren bloedsnel, en ook hier weinig incidenten. Na deze zaterdag iedereen zich gaan omkleden voor een avondje uit eten sommige in het plaatselijke restaurant en de rest in de KENTAGON, daarna nog een gezellige avond gehad aldaar, en hebben we Paul Havell leren kennen. Zondagmorgen alweer vroeg uit de veren en in de overalls gehesen voor de wedstrijddag op Brands-Hatch, het was een mooie zonnige dag, waarbij we wel wat te doen hadden, wat brokstukken zo af en toe opgeraapt, mooie wedstrijden gezien, na afloop van de race dag, snel naar de camping om alles op te ruimen om te proberen 1 boot eerder terug te kunnen krijgen naar huis, onderweg nog Alexander Marree leren kennen, die was mede verantwoordelijk voor de grote schermen die langs de baan stonden. En hij nodigde ons uit om volgend jaar zeker weer terug te komen, dan konden we bij hem koken in de truck. kortom we kunnen terugkijken op alweer een hele geslaagde buitenlandse reis van een groot deel van de leden van VDHB.